Наставља се припремно рочисте против Беливукове групе

Танјуг
Наставља се припремно рочисте против Беливукове групе

БЕОГРАД - У Специјалном суду у Београду очекује се наставак припремног рочишта у процесу против организоване групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници терете за седам убиства, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

У два наврата више марица у пратњи џипова Жандармерије ушли су у зграду Специјалног суда, а испред саме зграде су јаке мјере обезбјеђења.

На данашњем припремном рочишту адвокати одбране треба да заврше своја уводна излагања, након чега ће бити прочитана друга оптужница против овог клана.

Припремно рочиште је затворено за јавност и њему могу да присуствују само оптужени, њихови браниоци, пуномоћници оштећених , поступајући тужилац и судско веће.

Друга оптужница против овог клана за још два убиства је потврђена и средином јула суд је на приједлог Тужилаштва за организовани криминал донио ријешење о спајању двије оптужнице.

Адвокати Никола Ристовић и Милош Малиџан, који су бранили Беливука и неколицину припадника његове групе, отказали су пуномоћје свим припадницима ове криминалне групе и саопштили су да излазе из овог предмета.

Наиме, Беливук и Миљковић су у јулу ангажовали нове адвокате Владимира Петровића и Гордану Божиловић Петровић који ће их заступати у даљем поступку.

Оптузени члан ове криминалне групе Срђан Лалић, закључио је споразум са Тужилаштвом за организовани криминал и постао сведок окривљени.

Према овом споразуму он ће сведочити против ове криминалне групе и биће осуђен на казну затвора од 18 година, која ће му бити изречена на крају суђења.

Лалић је иначе оптужен за шест убистава, оружје и отмицу за шта му је пријетио доживотни затвор.

Поред Лалића у овом поступку статус сведока сарадника имају и Бојан Хрватин и Никола Спасојевић, који су за казне затвора од 14 15 година пристали да сведоце својих некадашњих пријатеља, чланова ове криминалне групе.

Беливук, Миљковић и још 28 припадника њихове организоване групе првом оптужзницом се терете за убиства Александра Глигоријевића Пукија, Горана Величковића, Лазара Вукичевића, Здравка Радојевића, Александра Глигоријевића Пукија и Милана Љепоје, као и за оружје, дрогу, отмицу и силовање.

Другом оптужницом се припадници терете за убиства Горана Михјаловића и Николе Митића.

На данашње рочиште Беливук Миљковић и остали оптужени су доведении из притвора Окружног затвора, док је четворо дошло са слободе, а троје сведока окривљених су доведени са тајних локација.

Специјално тужилаштво у Црној Гори је подигло оптужницу против Беливука, Миљковића, Јанковића и Ратка Живковића због отмице Милета Радуловића званог Капетан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана