Наставак дијалога Београда и Приштине 7. септембра у Бриселу

Срна
Наставак дијалога Београда и Приштине 7. септембра у Бриселу

БЕОГРАД - Дијалог Београда и Приштине на високом политичком нивоу уз посредовање ЕУ биће настављен у понедјељак 7. септембра, у Бриселу, а теме састанка биће рјешавање питања мањинских заједница, међусобних потраживања и имовина.

Портпарол ЕУ Петер Стано потврдио је да ће високи представник за спољне послове и безбједносну политику ЕУ Жозеп Борељ и специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак бити у понедјељак домаћини предсједнику Србије Александру Вучићу и премијеру привремених институција у Приштини Авдулаху Хотију.

"Као дио свеобухватног споразума о нормализацији односа између Косова и Србије, овај састанак ће се бавити аранжманима невећинске заједнице и рјешавањем међусобних финансијских потраживања и имовине", рекао је Стано.

Он је навео да ће Лајчак претходно, током предстојећег викенда, одржати и четврту рунду експертских разговора Београда и Приштине на којој ће се, разговарати о већ започетим темама - несталим и расељеним лицима и економској сарадњи, јавио је Тањуг.

"Циљ ЕУ је да се разговара о свим отвореним темама и дође до обострано прихватљивог договора што је прије могуће и свеобухватно правно обавезујућег рјешења на сва отворена питања", рекао је Стано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана