Смедерево: Наставник и ученик се потукли на часу због телефона

ГС
Foto: Фејсбук

СМЕДЕРЕВО - У јавност је данас доспио инцидент који се догодио у понедјељак у Техничко-технолошкој и пољопривредној школи „Деспот Ђурађ“ у Смедереву.

Након што је наставник покушао одузети телефон ученику, на часу је дошло до њихове тучњаве.

На снимку који је направио ученик из истог разреда види се да наставник одузима телефон ученику другог разреда ове средње школе те се враћа за катедру. Међутим, ученик га повлачи и нагурава се с њим усљед чега је дошло и до обарања тинејџера на сто.

„Хрвање“ је настављено наредних неколико секунди, наставник је био видно изнервиран понашањем ученика који је упорно покушавао да му отме телефон који му је одузео. Након што је ученик успио вратити свој телефон још једном је наставника гурнуо ка табли, а он је на крају изашао из учионице те напустио час математике који није могао реализовати.

На снимку се такође чује смијех из разреда поводом овог инцидента.

Окршај између наставника Р.П. и ученика је школа оцијенила као трећи степен насиља, што је такозвани црвени, највиши ниво насиља.

Према ријечима Миладина Виторовића, директора школе из Смедерева, овај инцидент догодио се у понедјељак, 27. фебруара.

Он је, додао је, обавијештен да је повод свађе био телефон, те да је професор дао изјаву надлежнима у школи, а да је саслушање заказано и за ученика.

Засједао је и Тим за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, који треба да испита детаље инцидента. О свему је обавијештено надлежно тијело Министарства просвјете Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана