Kељменди осуђен због трговине дрогом

ГС
Кељменди
Foto: Новости (архива) | Кељменди

ПРИШТИНА - Основни суд у Приштини осудио је због трговине дрогом Насера ​​Кељмендија на четири године и осам мјесеци затвора. Пресуда је објављена у одсуству оптуженог Кељмендија.

Пресуду оптуженом објавила је предсједница суда Сузана Черкини, пренијела је Коха диторе. У казну ће, према пресуди, бити урачунато вријеме проведено у притвору, пише Танјуг. У складу са законским одредбама, оптужени Кељменди је дужан да плати износ од 300 евра за судску таксу и 100 евра у фонд за обештећење жртава злочина.

Више кривичних дјела

Основни суд у Приштини је 1. фебруара 2018. године објавио пресуду оптуженом Насеру Кељмендију, који је оптужен за више кривичних дјела. Кељменди је осуђен на шест година затвора, само за тачку осам оптужнице, након што је проглашен кривим за трговину дрогом, док је проглашен невиним за друга кривична дјела у вези са убиством Рамиза Делалића, за организовани криминал као и за друге тачке оптужнице које се односе на промет и производњу опојних супстанци.

У образложењу ове пресуде предсједница судског вијећа Ана Адамска Галант рекла је да је суд одлучио да га ослободи ових тачака, јер није доказано да је извршио та кривична дјела. Према њеним ријечима, суд је оцијенио да нема доказа који би поткријепили оптужбу за убиство.

У изреченој пресуди му је урачунато и вријеме проведено у притвору, као и да је обавезан да дјелимично плати трошкове поступка у износу од 5.000 евра. Суд је одлучио да већ осуђеном Кељмендију одреди притвор, јер је казна према њеним ријечима, била преко пет година затвора. Међутим, Апелациони суд је поништио првостепену пресуду и предмет вратио на поновно суђење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана