Насер Кељменди ослобођен оптужби за трговину дрогом

GS
Foto: Arhiva

Апелациони суд Косова усвојио је жалбу Насера Кељмендија и ослободио га оптужбе за трговину дрогом за шта је првостепено осуђен на четири године и осам мјесеци затвора.

У образложењу судске одлуке је наведено да је Кељменди ослобођен оптужби јер није доказано да је починио кривично дјело за које је оптужен.

Апелациони суд Косова – Посебно одјељење је након сједнице вијећа усвојио тужбу окривљеног Н. К., изјављену преко његовог браниоца Бесника Берише и ослобођен је оптужбе јер докази који су спроведени у судској ревизији не доказују да је извршио кривично дјело које му је стављено на терет оптужницом, саопштено је из тог суда.

Специјално тужилаштво Косова затражило је 31. јула од Апелационог суда строжу казну против оптуженог Насера Кељмендија, којег је 18. маја ове године Основни суд у Приштини осудио на четири године и осам мјесеци затвора због трговине дрогом, преноси Кликс.

Кељменди је у фебруару, 2018. године осуђен на шест година затвора због трговине дрогом, али је по жалби, случај враћен на поновно суђење, а у истом поступку ослобођен је оптужбе да је починио убиство, организовани криминал и друга кривична дјела у вези са трговином дроге и организованим криминалом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана