„Наша кућа је била препуна смеха, а сада је све нестало у несрећи“

Г. С.
„Наша кућа је била препуна смеха, а сада је све нестало у несрећи“

СРЕМСКА МИТРОВИЦА - Трагедија је завила Сремску Митровицу у тугу док се пријатељи, рођаци и комшије опраштају од Видосаве Јовановић (49) и њена два сина, Дејана (23) и Александра (19), као и њене шестогодишње унуке, који су трагично изгубили животе у ужасној саобраћајној несрећи која се десила у недјељу у Прњавору.

Кућа породице у Сремској Митровици сада је испуњена пријатељима и рођацима који су дошли да се опросте од вољених, пише портал Озон.

До незапамћене трагедије је дошло 27. августа око 20:30 на магистралном путу Прњавор-Дервента, у насељу Штрпци. Према сумњама, удес се десио када је „пасат”, који је возио Бобан Ђ. (26) из Прњавора, сударио се са „пежоом” у којем је била четворочлана породица из Сремске Митровице.

- Наша кућа је некада била препуна смеха, а сада је половина породице нестала - кроз сузе је рекао муж и отац погинулих.

- Сви смо били овде, никада није било тесно. Делили смо скромно, али срећно, све што смо имали. Али сада немамо ништа, без њих. Како да се помиримо с тим? Празне собе, њих нема. Један адвокат из Босне нас је контактирао и понудио да плати трошкове. Али како? Како да плате? Ништа не може да врати наш живот - казао је несрећни човјек.

Прва комшиница ожалошћене породице је рекла да им „није лако због погибије свих, али је посебно тешко због девојчице“.

- Била је наша мала принцеза - рекла је комшиница.

Мајка мале дјевојчице је сломљена од бола.

- Нисмо знали шта се десило и ко је погинуо. Била је полиција али нисмо добили много информација. Контактирали смо људе из Босне, али нисмо успели да сазнамо ништа - објашњава мајка дјевојчице како су сазнали за несрећу.

- Моја браћа и мајка су кренули за Бања Луку да среде кућу, кренули су у „пежоу“ из 2002. године, аутомобилу који није могао брзо да иде. Дејан је возио, никада не бих дозволила да он вози ако није пажљив. Вожњу је увек обављао пажљиво, поштујући законе, није хтео да плаћа казне. Моја девојчица је била везана за баку, а сада ће заувек бити заједно. Спремала сам моју девојчицу за школу, много се веселила, говорила је да ће устајати у шест ујутру да не закасни... - казала је мајка шестогодишње дjевојчице која није више могла да прича од суза и туге.

Породица је подијелила своју тешку причу о тренуцима послије несреће. Дејан је остао мртав на мјесту, док су Видосава, Александар и шестогодишња девојчица преминули на путу до болнице.

„Новац не може да врати наше дете, мајку и браћу“

Данас су примили позив од адвоката из БиХ који је понудио новчану помоћ за трошкове, али породица је одлучила да то одбије.

- Не желимо да разговарамо с адвокатима. Новац не може да врати наше дете, мајку и браћу. Желимо да тај возач буде кажњен како заслужује, не само пар година, већ до краја свог живота. Нашег детета више нема, а они сада зову и причају о новцу, то је заиста страшно - каже мајка шестогодишње девојчице потресено.

Тијела настрадалих, према ријечима породице, требала би да буду пренијета у Сремску Митровицу до краја недјеље. Све је већ организовано, рођаци су стигли. Један од њих, који живи у Бечу, тренутно је у Бања Луци и чекају да се врати са вијестима, а породица са тугом прича о тренутној ситуацији.

- Александар је имао само 19 година, диван момак. Сваки динар је давао деци. Волео је децу. Није себи купио, већ је давао да деца купе кокице или нешто друго. Бавио се спортом, младић за сваку хвалу. Сада је његов живот угашен - казала је рођака. 

И за Дејана има само ријечи хвале.

"Дејан се тек оженио и добио дете. Беба од четири месеца никада неће упознати свог оца, његова жена је неутешна"

- Видосаву Јовановић много грађана Сремске Митровице познаје, као добру и вредну жену, из велике и сложне породице - прича рођака.

„Зашто сте нас напустили? Наша принцеза, наша деца су заслужила да живе још пуно година…“ неутјешна је породица.

Истрага је у току и њу води Окружно јавно тужилаштво Бањалука, које је обавило увиђај на лицу мјеста уз присуство полицијских службеника из Полицијске станице Прњавор. Тужилаштво интензивно ради на реконструкцији догађаја како би се разјасниле сва околности овог трагичног догађаја који је оставио дубок печат туге у Сремској Митровици.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана