Напетост на Косову: Приштина истражује српске званичнике

ГС
Напетост на Косову: Приштина истражује српске званичнике

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Приштина тражи од српских предсједника Привремених органа на Косову и Метохији да дају изјаве због наводно фалсификованог потписа, изјавио је потпредсједник Српске листе Драгиша Миловић.

- Имам информацију да се тражи да се од појединих предсједника привремених органа и директора наших институција тражи да се 5. септембра јаве у регионалну јединицу на сјеверу и дају изјаву због наводног фалсификованог потписа, рекао је Миловић за РТС.

Он је додао да су то предсједници привремених органа, између осталих, Игор Симић и Милан Радојевић.

- Познато је да је негдје око 80 виђенијих Срба са Косова и Метохије на списку за хапшење. То је свакодневни психолошки притисак, све је један политички монтиран процес како би се послала порука људима да нису овдје сигурни и да немају перспективу, рекао је Миловић.

Нагласио је да је ситуација на терену изузетно тешка, да владају велика напетост и неизвјесност, као и забринутост за то шта сљедеће власти у Приштини и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти могу да ураде.

Према његовим ријечима, Курти све ово ради како би отежао Србима на Косову и Метохији, да би они сами напустили тај простор.

Приштинска полиција упала је у петак у сједиште српских институција на сјеверу Косова, а у међувремену су на зграду постављене табле са називима привремених приштинских институција.

Запослени Срби покушавају да дођу на своја радна мјеста, али их полиција у томе спречава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана