Нападнута амбасадорка Србије у Мадриду, Ђурић осудио напад и затражио пуну истрагу

Танјуг
Нападнута амбасадорка Србије у Мадриду, Ђурић осудио напад и затражио пуну истрагу

БЕОГРАД - Министар спољних послова Марко Ђурић најоштрије је осудио физички напад на амбасадорку Србије у Шпанији Ирену Шарац, који се догодио у недjељу поподне у Мадриду.

"Најоштрије осуђем физички напад на амбасадорку Шарац у центру Мадрида. Захтевамо од свих надлежних пуну истрагу и одговорност за овај нечувени инцидент и акт насиља према највишем дипломатском представнику наше земље", изјавио је шеф српске дипломатије Марко Ђурић за Тањуг.

Како Тањуг сазнаје, у недељу касно поподне у центру Мадрида млађа мушка особа физички је напала амбасадорку Србије у Шпанији Ирену Шарац, у улици у којој станује, и нанео јој повреде у предјелу леђа.

Из изјава присутних сведока, сумња се да је, по говору, особа албанског порекла. Према свједочењу присутних, млађи мушкарац пришао је амбасадорки Шарац која је причала телефоном на српском и питао је да ли је из Србије, наког чега је ударио ногом у леђа и побјегао.

Неколико свједока је потом безуспешно покушало да ухвати нападача Напад је пријављен полицији, која је стигла на лице места и извршила увиђај. Амбасадорка Шарац је доброг стања, каже извор за Тањуг.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана