Нападачи на српску дјецу у Лапљем Селу пуштени уз новчану казну

Срна
Нападачи на српску дјецу у Лапљем Селу пуштени уз новчану казну

БЕОГРАД - Двојица Албанаца, која су у Лапљем Селу пријетила ножем српским малољетницима, пуштена су након саслушања у полицији, уз изречену новчану казну за ремећење јавног реда и мира, потврђено је "Косово онлајну" у станици полиције у Грачаници.

Приштинска полиција идентификовала је и привела двојицу Албанаца из Јањева, који су учествовали у инциденту у Лапљем Селу код Грачанице, када су уз пријетњу ножем вријеђали српске малољетнике и тјерали их да узивикују "Тачи предсједник" и увреде на рачун предсједника Србије.

Двојица Албанаца признала су да су учествовала у инциденту, уз изговор да су се шалили и да им није била намјера да угрозе нечији живот.

Они су негирали да су пријетили тинејџерима српске националности и да су их вријеђали.

Инцидент у Лапљем Селу десио се у петак, 24. фебруар, у близини Средњошколског центра.

Двојица Албанаца су око 22 часа, како се наводи, пресрела аутомобилом групу од петоро српских малољетника и, уз псовке и пријетње ножем, од дјеце тражила да кажу да је њихов предсједник Хашим Тачи и да предсједника Србије називају погрдним именима.

Како је за РТС испричао родитељ једног од дјечака, дјеца су се разбјежала, али је возач аутомобилом препријечио пут двојици малољетника, извадио нож и наставио да их прати, док је његов сувозач све вријеме догађај снимао телефоном.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана