Напад на Лазара Ђорђевића етнички мотивисан

Срна
Напад на Лазара Ђорђевића етнички мотивисан

Вучитрн - Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију оцијенила је да нема сумње да је напад на Лазара Ђорђевића, у селу Гојбуља код Вучитрна, етнички мотивисан и очекује да Албанац који годинама малтретира српске породице буде најстроже санкционисан, а да пријаве које упућују Срби буду најозбиљније схваћене и правовремено процесуиране.

”Политика толерисања инцидената, некажњивости и благих казни стимулативно делује на изгреднике, подједнако као и екстремистичке политичке поруке из Приштине које соколе овакве инциденте”, саопштено је из Канцеларије.

У саопштењу је наведено да је Лазар Ђорђевић са супругом и двоје мале ђеце, која још нису ни пошла у школу, физички нападнут док је обрађивао породичну њиву, а да су веће посљедице спријечили мјештани који су притрчали у помоћ и некако успјели да га одбране.

Из Канцеларије наглашавају да је породица Адеми у овом крају добро позната по свом инцидентном понашању и да се мјештани годинама на њих безуспјешно жале полицији.

“Две недеље пре напада, породица Ђорђевић пријавила је полицији Адемија јер им је посекао засаде воћа. Изостала је санкција, али је Адеми данас напао Лазара пред децом и женом, због чега је приведен. Поводом овог случаја формиран је предмет, а обавештен је и Кфор”, наведено је у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана