Након Вашингтона, разговори Београда и Приштине у Бриселу

Срна
Након Вашингтона, разговори Београда и Приштине у Бриселу

БРИСЕЛ - Портпарол ЕУ Петер Стано рекао је да је ЕУ примила к знању данашне потписивање документа у Вашингтону и нагласио да слиједи наставак разговора Београда и Приштине о свеобухватном споразуму у Бриселу, у складу са међународним законом и ЕУ стандардима.

“Примили смо на знање потписивање документа између Београда и Приштине у Бијелој кући у Вашингтону. Сада очекујемо да поздравимо стране које ће током викенда и сљедеће седмице наставити рад на свеобухватном споразуму за нормализацију односа између Србије и /самопроглашеног/ Косова”, рекао је Стано за Тањуг.

Он је додао да се разговори којима посредује ЕУ у Бриселу баве свим отвореним питањима односа Београда и Приштине у складу са међународним законом и ЕУ стандардима.

Дијалог Београда и Приштине на високом политичком нивоу уз посредовање ЕУ биће настављен у понедјељак 7. септембра, у Бриселу, а теме састанка биће рјешавање питања мањинских заједница, међусобних потраживања и имовина.

Високи представник за спољне послове и безбједносну политику ЕУ Жозеп Борељ и специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак биће домаћини предсједнику Србије Александру Вучићу и премијеру привремених институција у Приштини Авдулаху Хотију.

Предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Владе самопроглашеног Косова Авдулах Хоти потписали су данас у Бијелој кући са америчким предсједником Доналдом Трампом споразум о нормализацији економских односа Београда и Приштине.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана