Након минута ћутања извадио пластични пиштољ, одмах одведен у полицију

ГС
Након минута ћутања извадио пластични пиштољ, одмах одведен у полицију

ОБРЕНОВАЦ - Ученик седмог разреда Основне школе “Јефимија” у Обреновцу јутрос је након минута ћутања за ђаке убијене у јучерашњој пуцњави у школи у Београду извадио пластични пиштољ.

Из Министарства унутрашњих послова (МУП) је потврђено да је полиција реаговала по пријави и дошла у школу, пренијели су београдски медији.

Тањугу је у МУП-у речено да ће са учеником и његовим оцем припадници МУП-а обавити разговор.

У свим школама у Београду данас је настава започела минутом ћутања због јучерашње трагедије у којој је ученик седмог разреда ОШ „Владислав Рибникар“ убио девет, а ранио седам особа.

Према извјештају новинара ТВ Пинка  Младена Мијатовића, један од ученика школе у Обреновцу донио је пластични пиштољ у школу, који је извадио и окренуо према ученицима. Полиција је одмах реаговала.

- Инцидент се догодио у ОШ "Јефимија" у центру Обреновца. На лицу месту реаговао је школски полицајац. У првом разговору са разредном, дежурни наставник оставио је децу након минута ћутања у учионици на тренутка, како би видео да ли су сва деца ушла на час. Дечак са иницијалима М. Д. извадио је из ранца пластични пиштољ и показао га другу. Тај друг га је узео, највероватније у намери да га баци у канту - каже Мијатовић.

Нестварна ситуација наког јучерашњег догађаја одмах је пријављена полицији, која је експресно реаговала.

- Од њега је пиштољ узео трећи дечак и кренуо да маше њиме у учионици. Деца су се уплашила. Обавештен је разредни и служба Центра за социјални рад, а један од ових дечака је предат припадницима Министарства унутрашњих послова са родитељем у Одељење за малолетничку деликвенцију ради даљег поступања. Ово је по мени један нестваран инцидент. Изузев страха, повређених нема - рекао је Младен МИјатовић у јутарњем програму "Пинка", преноци Блиц.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана