Након масакра четири инцидента у школама у Србији: Починила их дјеца, на мети професори

Г.С.
Након масакра четири инцидента у школама у Србији: Починила их дјеца, на мети професори

БЕОГРАД - Само дан након масакра у београдској основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару у којој је убијено осморо ђака и чувар, десила су се чак четири инцидента у школама у Србији. Још страшније је што су сва четири починила дјеца.

Дан је почео вијешћу да је ученик из Обреновца витлао пластичним пиштољем и то након минута ћутања у част настрадале дјеце.

Полиција је одмах реаговала и са ђаком је обављен разговор.

Потом је услиједио и други инцидент, у школи "Десанка Максимовић" у Београду, гдје је деветогодишњи ђак правио "списак за одстрел" по узору на ђака који је убио другаре на Врачару.

Слична сцена десила се у основној школи на Калуђерици, гдје је ученик направио читав план масакра. Полиција је брзо интервенисала.

Посљедњи инцидент догодио се у приватној школи "Руђер Бошковић" гдје је бивша ученица ножем избола наставницу и једног ђака.

Подсјетимо, велика трагедија догодила се сриједу око 8.40 часова када је маљолетник К. К. (13) ученик седмог разреда убио осам ученика ове школе и радника обезбјеђења а ранио шест ђака и наставницу историје.

Он је сам позвао полицију и рекао ста је урадио. Одмах је ухапшен, а након тога су приведени и његови отац и мајка.

К. К. је пиштољ узео од оца, из сефа.

Како је до детаља објаснио начелник београдске полиције Веселин Милић, маљолетни К. К. је мјесец дана планирано за извршење. К. К. је у дужем времену то планирао, мотив није саопштио. Ватрено оружје узео је из очевог стана и донио са четири молотовљева коктела

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана