Највећа вјежба ратног ваздухопловства Србије у октобру

Срна
Највећа вјежба ратног ваздухопловства Србије у октобру

ЈАКОВО - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће у октобру бити одржана највећа до сада војна вјежба Ратног ваздухопловства Војске Србије.

-У октобру ћемо направити до сада највећу вежбу у Србији Ратног ваздухопловства на Пештеру, где ће све што имамо од противваздушне одбране (ПВО) и авиона да пуца и показаћемо огромну снагу, нешто што у Србији до сада није могло да се види - рекао је Вучић у Јакову, гдје је обишао припаднике Трећег ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде за противваздушна дејства.

Вучић је нагласио да је Србија респектабилна војна сила, неупоредиво снажнија него раније, те да је посебно поносан што се налази у Трећем ракетном дивизиону 250. ракетне бригаде, херојске бригаде, која је на данашњи дан прије 21 годину оборила амерички невидљиви авион Ф-16, током НАТО бомбардовања.

- Сматрамо да је то славна, херојска прошлост. Ми се поносимо својим јунацима и борцима - поручио је Вучић.

Он је истакао да су Србија и њено небо данас неупоредиво заштићенији него раније, те додао да ће се наставити са опремањем јединица и да се ускоро очекују беспилотне летјелице.

Вучић је напоменуо да се током посјете овој јединици у Јакову може видјети најсавременије противавионско оруђе које је у власништву Србије, што је резултат сарадње са Русијом, а ријеч је о системима "панцир С1", који гађа на 15 километара у висину и 20 километара у даљину, а може да гађа четири циља истовремено.

- Србија је данас бар десет пута снажнија, него што је била. Ово је велика подршка чувању наших градова, важних објеката и рејона. Настављамо да оснажујемо своју војску јер слобода је врховна и највиша вредност нашег народа и земље - рекао је Вучић.

Он је поновио да Србија никога не жели да напада, али овим гарантује сигурну будућност за своју дјецу.

Говорећи о видео-самиту ЕУ и Западни Балкан, Вучић је поновио да ће за Србију кључно бити питање чланства у ЕУ, као и да ће тражити више грантова, а мање позајмица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана