Надриљекару Сави Кнезевићу и његовој мајци укинут притвор

Тањуг
Надриљекару Сави Кнезевићу и његовој мајци укинут притвор

БЕОГРАД - Први основни суд у Београду укинуо је притвор масеру из Батајнице Сави Кнежевићу (23) и његовој мајци Данијели (49), који се осумњиче за нардиљекарство, којим је нарушено здравље седам особа.

Притвор им је укинут рјешењем судије за претходни поступак, али им је одређена мјера забране прилажења, састајања и комуницирања са свједоком на удаљености мањој од 100 метара, као и обавеза да се јављају надлежној полицијској станици сваких 15 дана, прецизирала је за Тањуг портпаролка суда Бојана Станковић.

На ово решење тужиластво је уложило жалбу кривичном ванпретресном вијећу суда, али одлука о жалби још није донијета.

Притвор им је укинут 17. јуна, а био је одређен да не би могли да утичу на сведоке.

Кнежевић и његова мајка су се на саслушању у Првом основном јавном тужилаштву у Београду бранили ћутањем, односно искористили су законско право да не износе одбрану.

Кнежевић се терети за кривична дјела неовлашћено бављење одређеном дјелатношћу и продужено кривично дјело - тешка дјела против здравља људи, док се његовој мајци стављају на терет иста дјела у помагању.

Како се сумња, он је нерегистрованој ординацацији „ Dr Sauvage" на Теразијама, од 2. јануара прошле до 8. априла ове године, за новчану накнаду бавио пружањем медицинских услуга без одроварајуће стручне спреме и лиценце за рад.

Изводио је тако липосукције, трансфере масти, корекције усана... над пацијентима, прикривајући од њих чињеницу да није стручно оспособљен за пружање ових медицинских услуга и извођење медицинских захвата.

Након тога пацијентима је издавао медицинске извештаје са прописаном терапијом - лијековима без печата и са лажним бројем лиценце, за договорену накнаду.

У томе му је помагала мајка, која је у нерегистрованој ординацији примала пацијенте и од њих узимала новчану накнаду, све иако је знала да њен син нема лиценцу за рад.

Кнежевић је своје услуге рекламирао преко друштвених мрежа, а у исту сврху је користио свој инстаграм профил, као и инстаграм налоге појединих јавних личности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана