Набхан: Потез Приштине неће проћи некажњен

Срна
Набхан: Потез Приштине неће проћи некажњен

БЕОГРАД - Амбасадор Палестине у Србији Мохамед Набхан поручио је Приштини да отварање амбасаде самопроглашеног Косова у Јерусалиму неће проћи некажњено.

Набхан је за "Косово онлајн" рекао да је такозвано Косово, које, како је истакао, још није држава, почело да крши међународно право на штету других народа, не само на Балкану, него и на Блиском истоку.

Он је након јучерашњег званичног почетка рада амбасаде Приштине у Јерусалиму рекао да су врло пажљиво пратили кораке "такозваног Косова у вези с отварањем дипломатског представништва у Јерусалиму", те да су стално о контакту са Министарством спољних послова Палестине и да ће бити предузети кораци на нивоу Арапске лиге и Исламске сарадње, који се, како је истакао, неће свидјети Приштини.

"Косово није чланица ниједне од ових организација, али многе чланице су признале такозвано Косово и тражићемо од тих држава да сада размотре своја признања", нагласио је Набхан.

Амбасадор Палестине је указао да отварањем амбасаде у Јерусалиму Приштина крши права палестинског народа на своју државу и пријестоницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана