Михајловић: На тржишту има довољно нафте и нафтних деривата

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД - За тржиште у Србији обезбијеђено је довољно нафте, нафтних деривата и гаса, снабдијевање није угрожено и нема никаквих ограничења у куповини нафтних деривата, изјавила је министар рударства и енергетике Србије Зорана Михајловић.

Она је навела да је држава на вријеме обезбиједила довољну количину енергената у резервама и да нема прекида у снабдијевању, упркос рату у Украјини и свакодневном расту цијена на тржишту. "И држава и нафтне компаније су обезбедиле довољно резерви и нема потребе да ико брине о несташицама деривата.

Има довољно свих деривата и нема никаквих ограничења у куповини.

У резервама имамо дизела и бензина за 60 дана, мазута за 122 дана", рекла је Михајловићева. Она је додала да Србија у подземном складишту гаса у Банатском Двору има 100 милиона метара кубних гаса, што је, ако се рачуна просјечна потрошња која се за данас процјењује на око 10 милиона метара кубних, довољно за наредних 10 дана, саопштено је из Министарства рударства и енергетике Србије.

"У Србији нема никаквих проблема са снабдевањем и испоруком нафте и нафтних деривата, нити ће бити рестрикција у куповини", истакла је Михајловићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана