На суђењу Беливуку и осталима свједочио Михајловићев пријатељ

Tanjug
Foto: Novosti

БЕОГРАД - У Специјалном суду у Београду настављено је суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припаднци се терете за најтежа кривична дjела, међу којима је и седам убистава.

Судија је поново отворила суђење за јавност након испитивања оштећеног И.С. којег су пропадници групе, како се сумња, силовали и злостављали у бункеру на стадиону ФК Партизан. 

У наставку суђења саслушан је Александар Н. а њега је прво испитивао тужилац, затим пуномоћник оштећених, па Беливук и Миљковић.

Александар Н. који је био пријатељ убијеног Горана Михајловића, је одговарајући на питања тужиоца, навео да њему Михајловић никад није помињао Беливука и Миљковића, након чега је причао да је сарађивао са Михајловићем око трговине марихуаном.

Александар Н. је рекао да је Михајловић прво са Албанцем из Новог Пазара радио са дрогом, којем је остао дужан око 450 евра, након  чега је сарађивао са Филипом Голубовићем, којем се иначе суди заједно са бившим инспектором СБПОК-а Божидаром Столићем.  

Михајловић је једном Александра Н. замолио да седи у његовим колима, док је он на рођендану, јер се плашио да ће му неко ставити бомбу под ауто, навео је Александар Н.

Такође, сведок тврди да је Михјаловић навијао за "шкаљарски клан" и да је себе сматрао припадником тог клана.

Александар Н. је навео и да се плашио Михајловића јер га је једном, како је казао, "намјестио" када га је оптужио да је украо одређену количину дроге и натерао га да му враћа тај дуг.

Причајући о Михајловићевим родитељима, Александар Н. је рекао да се са њима након Михајловићевог нестанка интензивирало виђање, јер су на почетку сви мислили да сведок зна где се Михајловић налази.

Михајловић се како је казао свједок, продавао и марихуану и хероин, а Александар Н. је дрогу понекад држао код себе а понекад и превозио, за шта би му Михајловић дао 100 евра.

Александар Н. тврди да је Михајловић учествовао у оружаној пљачки у Црној Гори, као и да је малтретирао људе кад се напије, пријетећи им пиштољем и слично.

Суђење је за данас  завршено и наставља се у четвртак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана