На српским локалима у Бошњачкој махали поломљена стакла

Танјуг, Срна
Foto: РТРС

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - На најмање четири локала у насељу Бошњачка махала у сјеверном дијелу Косовске Митровице чији су власници Срби током протекле ноћи непознати починиоци полупали су излоге.

Један од власника локала рекао је за Косово онлајн да га је  комшија Албанац обавијестио да су му полупани прозори на радњи.

Власник је навео да није ништа украдено, већ да је само сломљено стакло.

РТС наводи да су одмах поред српских и локали Албанаца, који су неоштећени.

На само педесетак метара од места где се то десило стационирани су припадници косовске полиције који су недавно са југа распоређени на сјевер Косова и Метохије.

У Сјеверној Митровици тренутно је мирно, над градом кружи хеликоптер Кфора, а градским улицама патроле Еулекса, наводи Косово онлајн.

-Излози четири српска локала у мјешовитом насељу Бошњачка Махала у сјеверном дијелу Косовске Митровице, разбијени су у подмуклом нападу екстремиста и такорећи пред очима међународне заједнице, чиме је на најогољенији начин потврђена намјера режима премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија - саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

У саопштењу се наводи да је сада јасно са којом намјером и разлогом је Косовска полиција с дугим цијевима послата у мјешовите српске средине на Косову и Метохији.

-Ова недвосмислена потврда да је Куртијева идеологија и пракса најогољенији фашизам стиже на Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма, који се обиљежава широм свијета у знак сјећања на трагедију која је тпочела управо ломљењем излога - наведено је у саопштењу.

Из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију указују да искуство Србе учи да насиље над заједницама и народима почиње управо нападима на њихову имовину и зато је неопходно да УНМИК и КФОР хитно стану у заштиту Срба и њихове имовине на Косову и Метохији, јер историја не прашта равнодушност у оваквим ситуацијама.

Како кажу, Курти се очигледно нада да ће стварањем атмосфере страха и неизвјесности обесхрабрити Србе на сјеверу Косова и Метохије.
-Међутим, српски народ је издржао и горе зулуме и побеђивао је и веће насилнике од њега, па ће тако победити и овога пута - поручили су из Канцеларије за Косово и Метохију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана