На сјеверу КиМ почело постављање контејнера за гласање

Танјуг
На сјеверу КиМ почело постављање контејнера за гласање

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - У четири општине на сјеверу Косова и Метохије је почело постављање контејнера за гласање.

У контејнерима чије је постављање почело у сриједу, биће бирачки центри за ванредне локалне изборе у четири општине на сјеверу Косова и Метохије, како је раније најавила Централна изборна комисија из Приштине, а очекује се да ће и бирачка мјеста такође бити у импровизованим објектима и у мултиетничким насељима, које ће обезбјеђивати јаке снаге косовске полиције.

Избори ће се одржати 23. априла, за градоначелнике у општинама Сјеверна Митровица, Зубин Поток, Звечан и Лепосавић, као и за одборнике у Лепосавићу и Звечану.

Иако највећа партија која окупља Србе са Косова и Метохије, Српска листа, на изборима нема своје кандидате и што по процјенама аналитичара већина Срба неће на њима учествовати, стране амбасаде и организације су одлучиле да признају резултате гласања.

Осим кандидата двије највеће политичке партије које окупљају Албанце из  јужне српске покрајине, Демократске партије и Покрета Самоопредјељење, као и Грађанске иницијативе за Митровицу Бетима Османија, у изборној трци ће учествовати и самостална кандидаткиња Слађана Пантовић, за градоначелницу Звечана и Александар Јаблановић из Партије косовских Срба, за предсједника општине Лепосавић.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана