На превару прибавили податке са картица и украли 170.000 евра

СРНА
На превару прибавили податке са картица и украли 170.000 евра

БЕОГРАД - Три особе ухапшене су у Београду због преваре са злоупотребом података са платних картица чиме су оштетили више грађана Србије за више од 170.000 евра.

Сумња се да су С.Л. /29/, Н.В. /32/ и Б.М. /22/ из Београда преварили више грађана тако што су на "Фејсбуку" организовали наградну игру преко лажне странице Народне банке Србије /НБС/, користећи њен лого и од учесника тражили податке са платних картица како би учешћем добили прилику да удвоструче новац који имају на платном рачуну, саопштено је из МУП-а Србије.

Оштећени грађани су им достављали податке о платној картици и стању на рачуну, а они су, како се сумња, новац са тих рачуна пребацивали на налоге за онлајн клађење, а потом га и подизали.

Сумња се да су на тај начин прибавили противправну имовинску корист у износу већем од 20.000.000 динара /170.000 евра/ за колико су и оштетили грађане.

Троје ухапшених осумњичено је за кривична дјела неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга, превара и фалсификовање и злоупотреба платних картица, одређено им је полицијско задржавање до 48 часова и биће спроведени надлежном тужилаштву.

Хапшење је резултат сарадње припадника МУП-а Србије, Управе за технику Службе за борбу против високотехнолошког криминала, Вишег јавног тужилаштва у Београду и Посебног јавног тужилаштва за борбу против високотехнолошког криминала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана