На огради куће српских повратника у Клини осванула пријетећа порука

Танјуг
На огради куће српских повратника у Клини осванула пријетећа порука

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Пријетећа порука на енглеском језику "killer" (убица) исписана је синоћ на зиду ограде око породичног дома српских повратника Александра и Весне Пешић у Клини, рекао је председник Привременог органа општине Клина Божидар Шарковић.

Шарковић је за Косово онлајн казао да је случај пријављен косовској полицији која се послије готово сат времена појавила на лицу мјеста.

Он је истакао да је оваква претећа порука унијела страх међу чланове породице Александра Пешића који у Клини живи са своје четворо дјеце и оцем Добривојем.

- Осим притиска над онима који живе овде, овакве претеће поруке су јасан сигнал свим Србима који желе да се врате на своја огњишта да то не чине. Породица Пешић је видно уплашена, јер имају сина који је седми разред, док две ћерке иду у средњу школу, а најстарија је на факултету у Северној Митровици - рекао је Шарковић.

Шарковић је упутио захтјев надлежним органима да се починиоци овог дјела што прије открију и казне.

Српски повратници у овом крају били су до сада више пута на мети непознатих нападача, а осим исписивања пријетећих графита и физичких напада, десиле су се и бројне пљачке српске имовине, али починиоци су у највећем броју случајева остали непознати и некажњени, наводи Косово онлајн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана