На кући српске породице исписано ОВК и Фатон Хајризи

Срна
На кући српске породице исписано ОВК и Фатон Хајризи

БЕОГРАД - На кући породице Ђурковић у селу Гојбуља код Вучитрна протекле ноћи су исписани графити “УЧК” (ОВК) и име злочинца и терористе Фатона Хајризија, који је недавно хладнокрвно убио српског полицајца Николу Крсмановића, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

У Канцеларији сматрају да величање терористичке организације и посебно терористе који је недавно извршио крвави пир у Лозници овој врло осјетљивој безбједносној ситуацији за Србе на Косову и Метохији уноси додатни немир и неизвјесност за даљи живот у покрајини.

-И овај пример показује да на простору Косова и Метохије албански екстремисти отворено славе злочин терористе Хајризија, а исписивање његовог имена на српској кући не може другачије да се схвати него као претња преосталим Србима, како у Гојбуљи, тако и на читавом Косову и Метохији - наводи се у саопштњу.

У саопштењу се додаје да је јасно да ово није изоловани случај, већ синхронизована кампања албанских екстремиста да оваквим отвореним пријетњама по сваку цијену протјерају Србе са њихових огњишта.

Из Канцеларије су истакли да се ова кампања води под палицом (премијера самопроглашеног Косова) Аљбина Куртија, додајући да је он највећа пријетња миру на Балкану због своје опсесије да искоријени српско постојање на Косову и Метохији.

-Очекујемо да овај случај без одлагања осуде представници међународних организација, као и да предузму мере да се овај случај најхитније реши и да се слични инциденти више не дешавају - поручили су из Канцеларије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана