На КиМ ухапшено 20 полицајаца због мита

Танјуг
Foto: Илустрација

ПРИШТИНА- На Косову и Метохији је ухапшено најмање 20 полицајаца који су осумњичени за примање мита и злоупотребу положаја на прелазу Врбница према Албанији.

У акцији хапшења осумњичених припадника полиције на Косову и Метохији учествовали су Полицијски инспекторат и Специјално тужилаштво.

Из инспектората су саопштили да је акцији кодног назива "Тачка 2" претходила истрага од око годину дана, због сумње о умјешаности у незаконите радње једног броја полицијских службеника у вези са кривичним дјелима "примање мита" и "злоупотреба положаја", пренио је РТС.

Истрага се спроводи у пуној координацији и са руководством Специјалног тужилаштва (СТРК) укључујући тајне истражне мјере.

Како је наведено, истрага обухвата и сарадњу са тужиоцима из Специјалне структуре за борбу против корупције и организованог криминала Албаније (СПАК) и службеницима Агенције за надзор полиције.

Инспекторат и Специјално тужилаштво су 14. марта извели акцију под називом "Тачка" у којој је ухапшено 48 полицајаца.

Они су ухапшени на прелазима "Chafa Prushi“ и "Chafa Morina“ и осумњичени су да су умијешани у више од 400 кривичних дјела примања мита и злоупотребе службеног положаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана