На Хоргошу колона дуга четири километра, на Градини путници чекају сатима

Срна, Та
На Хоргошу колона дуга четири километра, на Градини путници чекају сатима

БЕОГРАД - У Србији је јутрос саобраћај интензиван на граници са Мађарском, а колона на излазу из земље код Хоргоша дуга је четири километра.

Највећа гужва је на Хоргошу, гдје се путници на излазу из земље задржавају око 180 минута, док су за улазак у Мађарску потребна још четири часа.

Исто задржавање је на сусједном мађарском прелазу Реске у правцу Србије, док се на српском улазном путничком терминалу на Хоргошу чека око 60 минута.

Велике колоне су и на мађарском граничном прелазу Томпа који води према Келебији, где је потребно око четири часа да би се стигло до српског граничног прелаза Келебија.

Задржавања су вишечасовна и на прелазу Прешево - на излазу око три часа, а на улазу у Србију око 60 минута, у три траке.

На граничном прелазу Батровци на улазу у земљу отворено је осам трака и задржавање је око сат времена, и за аутомобиле и за аутобусе, док на излаз из Србије путници чекају око 30 минута.

Путници на Градини на прелазак српско-бугарске границе чекају око четири часа, a током дана и викенда очекују се још веће гужве на овом веома фреквентном прелазу.

Како кажу путници, царина и погранична полиција на српској страни прелаза раде пуном паром, свим расположивим капацитетима, али проблем је на уласку у суседну Бугарску гдjе аутомобили спорије пролазе процедуру што ствара додатну нервозу код путника.

Највећи број путника су држављани Турске на привременом раду у Wемачкој и другим земљама Западне Европе.

-Четири сата чекам овдjе - каже један од држављана Турске.

Један од путника, држављанин Бугарске, такође на привременом раду у Њемачкој казао је за Танјуг да му је требало 15 сати да прође кроз Србију.

-Прво смо чекали четири сата на уласку у Србију из Мађарске, и сада овде чекамо три до четири сата - каже Бугарин.

Његов сународник, који такође ради у Њемачкој и путује у Бугарску каже да је ситуација на путевима веома лоша.

-На мађарској граници смо чекали два сата, овдје више од три сата. Српска страна прелаза добро функционише, аутомобили релативно брзо прелазе границу, али наша, бугарска страна је катастрофа - каже овај држављанин Бугарске.

Група Сарајлија која путује комбијем на одмор каже да већ четири сата чека да уђе у Бугарску.

-Јесте дуго, али ми идемо на одмор тако да нам није проблем -  рекао је један од Сарајлија.

На прелазу Гостун на излаз из Србије чека се око 45 минута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана