На Дунаву заплијењено више од 20 000 литара дизела

Srna
Foto: Arhiva

БЕОГРАД-Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије су, током појачане контроле пловила на ријеци Дунав, у оквиру међународне акције заплијенили 20.195 литара дизел горива.

У акцији "Клин вотерс 2022", спроведеној у организацији "Аквапол Дунав - Црно море", одузета су и два пловила, ванбродски мотор и већа количина дрвене грађе, саопштено је из МУП-а Србије.

У овој међународној акцији учествовали су и Румунија, Бугарска, Хрватска, Њемачка, Украјина и Мађарска.

Акцију у Србији су спровели припадници МУП, Јединице за безбједност на ријекама, Управе криминалистичке полиције и Управе граничне полиције, од 26. септембра до недјеље, 9. октобра.

Током појачане контроле свих учесника у пловидби дуж цијелог тока ријеке Дунав кроз Србију, полицијски службеници контролисали су 627 пловила и 1.837 особа и поднијели 19 кривичних и прекршајних пријава против 25 особа због различитих дјела.

Полицијски службеници су акцију спровели и у сарадњи са Управом царина, Министарством заштите животне средине и Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Главни циљеви ове међународне акције били су откривање кривичних дјела у вези са отпремањем и транспортом робе, еколошког криминала, спречавање намјерног испуштања каљужне воде и угљоводоника са бродова који плове Дунавом, нелегални риболов и спречавање и борба против других специфичних кривичних дјела у вези са отпремањем на Дунаву. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана