На барској прузи поново успостављен редован саобраћај

Танјуг
На барској прузи поново успостављен редован саобраћај

БЕОГРАД - На барској прузи синоћ је поново успостављен редован жељезнички саобраћај, након исклизнућа теретног вагона између Прибоја и Бистрице на Лиму.

Жељезнички саобраћај био је у прекиду на дионици Прибој - Бистрица на Лиму, након што је 1. августа у 11.21 сати исклизнуо један вагон из састава теретног воза који је саобраћао на том дијелу барске пруге, саопштено је из Инфраструктуре жељезнице Србије.

Стручне службе Инфраструктуре жељезнице Србије након исклизнућа теретног воза за свега дан и по санирале су ту дионицу барске пруге и уз велико ангажовање оспособиле је за поновно успостављање жељезничког саобраћаја.

С обзиром на оштећење пруге, радови су урађени у изузетно кратком року.

Требало је најпре на пругу подићи теретни вагон који је исклизнуо, затим са оштећене дионице уклонити цијелу жељезничку композицију од шеснаест теретних вагона, након тога поправити око 700 метара пруге између Прибоја и Бистрице на Лиму и најзад извршити контролу пре пуштања у саобраћај.

Инфраструктура жељезнице Србије још једном се извињава путницима и корисницима услуга због промјена у организацији саобраћаја возова на барској прузи током претходна два дана.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана