Музеј жртава геноцида организује предавања по Србији

Танјуг
Foto: Скриншот

БЕОГРАД- Музеј жртава геноцида у Београду, у сарадњи са већим бројем установа културе и образовања, организоваће циклус предавања и радионица по Србији под заједничким називом "Страдања и сећања".

Програм ће почети данас у Лебану, а затим наставити у Врању, Владичином Хану и Сурдулици.

Програми су намијењени грађанима и ученицима средњих школа, а за циљ имају обогаћивање и усавршавање знања из националне прошлости са посебним акцентом на феномен страдања припадника нашег народа у бројним оружаним сукобима, који су се одиграли током претходног вијека, наводи се у саопштењу.

Током образовних активности биће приказан документарно-играни филм "Србија већа од страха : Предавање о тишини професора Павловића" који је посвећен обиљежавању 80. годишњице масакра извршеног у октобру 1941. године у Крагујевцу и околини.

Музеј жртава геноцида ове активности реализује на основу недавно потписаних протокола о сарадњи са Министарством просвјете, науке и технолошког развоја, Народним музејом Врање, Библиотеком "Бора Станковић" - Врање, Историјским архивом "31. јануар" - Врање, Центром за културу, туризам и библиотекарство Владичин Хан, Библиотеком "Радоје Домановић" - Сурдулица и Сурдуличким културним центром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана