Мушкарац из Лазаревца осумњичен да је држао заштићену врсту питона у стану

Танјуг
Foto: Илустрација/ reptilerapture.net

БЕОГРАД- Припадници Министарства унутрашњих послова поднијели су кривичну пријаву против мушкарца (36) из Лазаревца код кога је приликом претреса стана и других просторија пронађена змија "питон региус", законом заштићена врста, а за кога се сумња да је посједовао и младунче афричког лава.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, сумња се да је он у претходном периоду посједовао и продао младунче лава мушкарцу старом 44 године које је полиција истог дана пронашла у његовом стану у Суботици, а против кога је такође поднијета кривична пријава.

Одузете животиње су збринуте од стране надлежних служби, напомиње се у саопштењу и додаје да су кривичне пријаве поднели припадници Министарства унутрашњих послова у Београду и Суботици, у сарадњи са Јединицом за сузбијање еколошког криминала и заштите животне средине и основним јавним тужилаштвима у Лазаревцу и Суботици.

Против 36-годишњака поднета је кривична пријава због сумње да је извршио кривична дјела недозвољена трговина и уништење, оштећење, изношење у иностранство и уношење у Србију заштићеног природног добра, док се 44-годишњак терети за недозвољену трговину и убијање и злостављање животиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана