МУП Србије: Реконструисали смо кретање Периша, пласирање дезинформација омета истрагу

Танјуг
МУП Србије: Реконструисали смо кретање Периша, пласирање дезинформација омета истрагу

БЕОГРАД - Министарство унутрашњих послова (МУП) Србије апеловало је на медије и позвало их да се суздрже од објављивања нетачних и непровјерених информација и пласирања у јавност видео снимака на којима се инсинуирају догађаји који су претходили нестанку хрватског држављанина Матеја Периша, јер на тај начин, пласирањем дезинформација, ометају истрагу.

-Полицијски службеници прегледали су стотине сати материјала, снимака са свих надзорних камера са трасе кретања Периша и околине и на основу њих направили реконструкцију његовог кретања, од тренутка изласка из правца Бетон хале у 1.43 сати до момента силаска до Саве, у 1.52 сата, одакле му се губи сваки траг - наводи се у саопштењу МУП-а.

Како се додаје, на основу прегледа свих снимака, јасно је да Матеј, од тренутка изласка из Бетон хале, осим са таксистом кога је зауставио и са којим је полиција обавила разговор, није био у контакту и интеракцији ни са једним другим лицем.

-Наглашавамо да је у досадашњем току истраге полиција обавила разговор са Матејевим пријателима који су те вечери били са њим, особљем клуба, свим свједоцима и да је на основу свих изјава искључена свака могућност да је његовом нестанку претходио сукоб или туча - истиче се у саопштењу.

Како се наводи, припадници Министарства унутрашњих послова, различитих организационих јединица, већ 13 дана континуирано трагају за Матејем Перишем, и од тренутка пријаве нестанка, 31. децембра прошле године, улажу максималне напоре и предузимају све мјере и радње из своје надлежности како би младића пронашли.

У потрагу су између осталих укључени припадници Полицијске управе за град Београд, којој је нестанак и пријављен, Полицијске испоставе за безбједност на ријекама, припадници Жандармерије, Полицијске бригаде као и припадници полицијских управа Панчево, Смедерево и Пожаревац. У циљу проналаска Матеја Периша преко Интерпола обавијештене су и полиције земаља у окружењу, каже МУП.

-Још једном апелујемо на медије и позивамо их да се због осјетлјвости теме, саосећања са родитељима и породицом несталог младића, и ремећења даљег тока истраге, не шире дезинформације и не пласирају непроверене снимке којима инсинуирају наводне сценарије који су претходили нестанку - указује се у саопштењу.

МУП додаје да се комплетна реконструкција кретања Матеја Периша од изласка из Бетон хале, скинута са надзорних камера може преузети са ФТП сервера Министарства унутрашњих послова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана