МУП Србије: Пресјечен шверц дроге из Албаније, одузета 174,4 килограма марихуане

Srna
Foto: Srna

БЕОГРАД- Полиција у Србији је заплијенила 174,4 килограма марихуане у мјесту Белољин, код Прокупља и пресјекла ланац кријумчарења ове дроге из Албаније у Србију и земље ЕУ.

Ухапшена су два лица чији су иницијали С.И. и Л.Л. због неовлаштене производње и промета дроге, а на терет им је стављено да су дрогу из Албаније транспортовали ради даље продаје по Србији и земаљама ЕУ, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Полиција је на подручју општине Прокупље у мјесту Белољин зауставила теретно возило "мерцедес" регистарских ознака Косова и Метохије, а којим је управљало лице С.И, док се Л.Л. налазио на мјесту сувозача.

Приликом прегледа возила, у дијелу који је намијењен за смјештај терета, у покретном поду, полиција је пронашла 23 платнене вреће са укупно 171 пакетом марихуане укупне тежине 174,4 килограма.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је овим поводом да је марихуана из Албаније стигла до југа Србије и била намијењена за даљу продају по Србији и дистрибуцију у земље ЕУ.

"Србија није нити ће бити тржиште за продају и дистрибуцију марихуане или било које друге дроге. Свако ко помисли да продаје или превози дрогу кроз Србију наићи ће на снажан удар српске полиције", истакао је Вулин.

Он је подсјетио да је полиција Србије у јануару пресјекла ланац кријумчарења 300 килограма марихуане из Албаније код Великог Трновца, пренијели су медији.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени у Више јавно тужилаштво у Прокупљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана