МУП Србије: Нема конкретних сазнања о могућем угрожавању безбједности кривокапићевих кћерки

Срна
МУП Србије: Нема конкретних сазнања о могућем угрожавању безбједности кривокапићевих кћерки

БЕОГРАД - Министарство унутрашнјих послова (МУП) Србије саопштило је да је провјерама утврђено да не постоје конкретна сазнанја о могућем угрожаванју безбједности у Србији кћерки премијера Црне Горе Здравка Кривокапића.

 “Уз то, српска полиција, с обзиром на то да је реч о штићеним личностима у Црној Гори, предузима мере нјиховог обезбеђенја док бораве у Београду и са кћеркама Кривокапића има редован телефонски контакт. Оне се до сада полицији нису пожалиле да се осећају угрожено у Србији”, наводи се у саопштенју МУП-а Србије.

Напоминје се да је полиција, након вербалне ноте Амбасаде Црне Горе у Београду којом је затражено предузиманје мјера на нјиховој безбједности, поново разговарала са кћеркама црногорског премијера и полицијским службеником МУП-а Црне Горе и да нико од њих није изнио конкретна сазнања о могућем угрожавању своје безбједности.

МУП Србије истиче да је затражио и мишљење од безбједносних служби, те да је након провјера констатовано да не постоје конкретна сазнања која би указала на могућност угрожавања безбједности Кривокапићевих кћерки.

“Србија је безбедна земља и полиција је ту да брине о безбедности сваког грађанина. Сматрамо да је неозбиљно и тенденциозно да уколико се осећају небезбедно, кћерке црногорског премијера то прво саопште медијима, а да притом не обавесте полицију”, саопштено је из МУП-а Србије.

Кћерке премијера Црне Горе Здравка Кривокапића упутиле су јуче медијима саопштење у којем су навеле да се, након писања појединих београдских таблоида и “хајке која је покренута” на њихову породицу, а од јуче и на њих двије лично, не осјећају сигурно и да су о свему обавијестиле црногорске институције које се баве безбједношћу.

Оне су навеле да је “страшно да их неко тјера да напусте Србију”, те да се тренутно налазе у Црној Гори, а да ће одлуку о томе да ли ће “напустити Србију и Београд” донијети након консултација са породицом и службама које у Црној Гори процјењују њихову безбједност.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана