МУП Србије наложио локалним самоуправама предузимање мјера против непогода

Танјуг
МУП Србије наложио локалним самоуправама предузимање мјера против непогода

БЕОГРАД - Министарство унутрашњих послова Србије интензивно прати кретање временских непогода које су задесиле земље у региону и у складу са тим, као и са прогнозама РХМЗ-а, предузима све неопходне мјере у циљу превентивног деловања на заштити од посљедица обилних падавина, као и заштити становништва и њихове имовине.

Како је наведено у саопштењу МУП-а, вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације МУП Лука Чаушић прослиједио је преко свих 27 организационих јединица у Србији налог за предузимање превентивних и оперативних мера градоначелницима, предсједницима општина, као и начелницима управних округа, у циљу спречавања и отклањања посљедица временских непогода и заштите живота људи, материјалних и културних добара.

У југоисточној Србији и на КиМ на снази је црвени метео-аларм, који означава врло опасно вриеме, док је у осталом делу земље на снази наранџасти метео-аларм, што значи да је вријеме опасно.

У Србији ће данас наоблачење с кишом, пљусковима и грмљавином, захватити прво западне и југозападне дијелове, а потом се проширити и на остале крајеве. Понегдје су могуће непогоде са градом и олујним јветром. Обилније падавине очекују се на истоку земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана