Муње на Кули Београд оживјеле лик Тесле (ВИДЕО)

Танјуг
Муње на Кули Београд оживјеле лик Тесле (ВИДЕО)

БЕОГРАД - Свјетлосним перформансом сачињеним од муња које су креирале лик Николе Тесле, синоћ је на Кули Београд на спектакуларан начин одата почаст једном од највећих научника у историји човјечанства, који је својим генијалним изумима и открићима заувек измијенио свијет у коме живимо, саопштио је Belgrade Waterfront.

Допринос Теслиног бриљантног ума развоју науке и технолошког прогреса је немогуће до краја сагледати.

Остаће упамћен као проналазач полифазног система, обрнтог магнетног поља, индукционог мотора и Теслиног трансформатора, а дао је и значајан допринос у преносу и модулацији радио-сигнала, као и у области рендгенских зрака.

Управо захваљујући његовом систему наизмjеничних струја омогућен је знатно лакши и ефикаснији пренос електричне енергије на даљину без којих, на крају крајева, не би било ни самих пројекција на Кули Београд, наводи се у саопштењу.

О снази његовог ума и његовој величини довољно свjедочи чињеница да је он једини Србин чије се име нашло у Међународном систему јединица – „Тесла (Т)“ је прихваћенo као мjерна јединица за јачину магнетног поља (густину магнетног флукса).

Аутор је више од 700 патената, регистрованих у 25 земаља, а његово име с поносом носи и београдски аеродром у Сурчину.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kula Beograd (@kula_belgrade)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана