Мучки напад на Алексиће забринуо све Србе у Грачаници

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД - Брутални напад на Душанку и Драгана Алексића из Грачанице онеспокојио је и дубоко забринуо све Србе који живе у овом српском мјесту, али и на читавом Космету, посебно имајући у виду да је српски народ у овом дијелу покрајине веома често био на мети албанских екстремиста и хулигана, сопшштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Из Канцеларије су подсјетили да су Алексићи, којима су констатоване бројне повреде, нападнути у својој кући која се налази у близини манастир Грачаница.

“До овог напада, чији се детаљи још утврђују, дошло је непосредно након што је у Старом Грацку прво везан и претучен Србин Дејан Радић, који је потом опљачкан, што указује на серију напада на наш народ, посебно на централном Косову и Метохији”, указали су из Канцеларије.

У саопштењу је наведено да овакав слијед догађаја још једном упућује на то да безбједност мора бити приоритет у српским срединама.

“Зато очекујемо да буду расветљени сви детаљи овог незапамћеног догађаја”, поручили су из Канцеларије.

Драган и Душанка Алексић претучени су и опљачкани око поноћи у породичној кући у Грачаници, гђе их је пронашла комшиница, која их је превезла у локалну болницу, из које су због бројних повреда главе пребачени у болницу у Приштини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана