Муамера Зукорлића на мјесту предсједника странке наслиједио син Усаме

ГС
Муамера Зукорлића на мјесту предсједника странке наслиједио син Усаме

НОВИ ПАЗАР - У просторијама Странке правде и помирења (СПП) у Новом Пазару данас је одржана проширена сједница предсједништва странке на којој је син преминулог предсједника странке Муамера Зукорлића, Усаме једногласно изабран за в.д. предсједника СПП-а.

-Пред вама је Усаме Зукорлић, који није муфтија, али који јесте први међу једнакима и стражар муфтијиног пута. Муфтија је иза нас оставио многобројне вакуфе, установе и пројекте којима често броја не знамо. Желим да се обратим нашим члановима и симпатизерима. Не брините, муфтија је оставио институције и тимове, људе којима је вјеровао и који су способни да их воде. Желим нагласити да ми хоћемо јединствену Исламску заједницу са духовним центром у Сарајеву, у матици БиХ - рекао је Усаме Зукорлић током обраћања присутнима, пренио је Кликс.

Нагласио је да ће се потрудити испоштовати и довести до краја све оно што је његов отац оставио у аманет.

-Размислимо, има ли једна особа у нашем животу с којом нисмо у добром односу и да идемо до те особе, узмемо је за руку, загрлимо је и опростимо једни другима и доведемо је овдје у Странку правде и помирења гдје ћемо сви заједно да се боримо за остварење муфтијиног сна - казао је Усаме Зукорлић.

Говорио је о значају Санџака и Бошњака који живе у Србији. Рекао да се радује сарадњи са турским народом, али да жели и подршку Брисела и Вашингтона. Подсјетио је и да СПП има потписан коалициони споразум са владајућом партијом.

Муамер Зукорлић је преминуо 6. новембра.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана