Москва забринута јер Приштина води политику ескалације

ГС
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Западне земље треба да натјерају Приштину да одустане од милитантних планова и испуни своје обавезе, рекао је замјеник руског министра спољних послова Александар Грушко.

Грушко је нагласио да Русија са великом забринутошћу прати развој ситуације у вези са Косовом и Метохијом, јер је видљиво да власти самопроглашеног Косова воде политику ексалације.

Он каже да је очигледно да се Приштина ослања на подршку, отворену и скривену, својих покровитеља, прије свега ЕУ и Вашингтона, преноси "Спутњик".

"Сви који утичу на политику понашања самозваног Косова треба да на њега изврше притисак у правцу проналажења политичког рјешења. Прије свега, да приморају Приштину да одустане од милитантних планова, који пријете дестабилизацијом Балкана, и испуни све раније преузете обавезе које произилазе из Бриселског споразума, а које предвиђају стварање заједнице српских општина као централног елемента у решавању косовског проблема", поручио је Грушко.

Премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти рекао је раније за "Велт" да на Косову желе да повећају број војника НАТО-а "због јачања мира и безбједности у цијелом региону".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана