Морају да дају све за Србију: Вучевић предложио састав Владе

СРНА
Морају да дају све за Србију: Вучевић предложио састав Владе

БЕОГРАД - Мандатар за састав нове владе Србије Милош Вучевић предложио је Скупштини састав свог кабинета чији чланови ће, како је рекао, увијек морати да буду спремни да чувају националне и виталне интересе.

Вучевић је позвао на јединство и слогу, нагласивши да онај ко не буде у могућности да буде тиме вођен и не побјеђује за Србију није достојан министарског звања.

Он је рекао да од свих чланова Владе Србије тражи да не штеде своје снаге јер сваког дана морају да буду спремни да дају све за своју отаџбину.

Приједлог Вучевића је да Синиша Мали буде први потпредсједник владе и министар финансија, Ивица Дачић, потпредсједник владе и министар унутрашњих послова, Ирена Вујовић, потпредсједник владе и министар заштите животне средине, а Александар Вулин потпредсједник владе.

Александар Мартиновић предложен је за министра пољопривреде и водопривреде, Адријана Месаровић за министра привреде, Горан Весић за министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Дубравка Ђедовић-Хандановић за министра рударства и енергетике, Томислав Момировић за министра унутрашње и спољне трговине, Маја Поповић за министра правде, а Јелена Жарић-Ковачевић за министра државне управе и локалне самоуправе.

Приједлог је да Томислав Жигманов буде министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Братислав Гашић министар одбране, Марко Ђурић министар спољних послова, Тања Мишчевић министар за европске интеграције, Славица Ђукић-Дејановић министар просвјете, Златибор Лончар министар здравља.

Такође, Немања Старовић је предложен да буде министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а Милица Ђурђевић-Стаменковски министар за бригу о породици и демографију.

Вучевић је за министра спорта предложио Зорана Гајића, за министра културе Николу Селаковића, за министра за бригу о селу Милана Кркобабића, за министра науке, технолошког развоја и иновација Јелену Беговић, а за министра туризма и омладине Хусеин Мемић.

Дејан Ристић предложен је да буде министар информисања и телекомуникација, а Дарко Глишић министар за јавна улагања.

За министре без портфеља преложени су Новица Тончев, Ђорђе Милићевић, Усаме Зукорлић, Ненад Поповић и Татјана Мацура.

Вучевић је на крају готово троипочасовног излагања прочитао здравицу краља Милана Обреновића упућену Србији. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана