Моника открила страшне детаље тортуре Малчанског берберина: Тукао ме је и шишао сваки дан

Alo.rs
Моника открила страшне детаље тортуре Малчанског берберина: Тукао ме је и шишао сваки дан

Вишеструки силоватељ Нинослав Јовановић у бјекству је већ тринаести дан, а интензивна потрага полицијских екипа за Малчанским берберином није престала ни током новогодишње ноћи и трајаће, према ријечима директора полиције, све док не буде приведен правди.

Након пуних девет дана агоније и опсажне потраге за Моником Каримановић (12) из нишког села Суви До, коју је 20. децембра отео злогласни Малчански берберин, дјевојчица је пронађена у недјељу у атару села Пасјача, а сада је дала изјаву полицији. 

- Тукао ме је и мучио сваки дан. Говорио ми је да ће нас полицајци обоје убити ако нас ухвате. Много сам се уплашила -  испричала је полицајцима мала Моника Каримановић. 

Моника је до детаља описала како ју је монструм на путу до школе пресрео на улици у Брзом Броду. Дјевојчица је испричала и шта јој је све Малчански берберин радио док ју је вукао са собом по унапријед припремљеним земуницама и напуштеним викендицама по селима између Ниша и Књажевца.

- Док сам ишла у школу, зауставио је ауто поред мене и рекао ми да је залутао јер је неки пут затворен због изградње. Рекао ми је да се запослио у школи као домар. Замолио ме је да уђем у ауто, да му покажем како да стигне до школе јер је и он кренуо тамо. Међутим, чим сам сјела у ауто, одвезао ме је до гробља, па ме одвео у шуму - испричала је дјевојчица полицајцима.

Монструм ју је затим убацио у земуницу код Малчанске петље, гдје јој је мало скратио косу, а након тога је почела језива психичка и физичка тортура.

- Мучио ме је, пријетио ми... Сваког наредног дана тјерао ме је да пјешачим по пет-шест сати и шишао ме, мало-помало, радио ми је ружне ствари. Стално ми је говорио да полицајци не јуре само њега, већ и мене, и да ће нас обоје убити ако нас ухвате - казала је Моника.

Колико је Јовановић испрао мозак дјевојчици током десетодневне тортуре показује и то што се она уплашила од полицајаца који су је спасли. Наиме, кад их је видјела, у паници је рекла: “Немојте да ме бијете, молим вас... Зовите ми маму...”

Малчански берберин је, иначе, виђен у недјељу у сврљишком селу Пасјача, гдје се крио у напуштеној викендици. 

Пријетио пиштољем

Власник те куће Емил Живковић каже да је тог дана са сином одлучио да сврати у Пасјачу, да провјери да ли је све у реду с викендицом.

- Видјели смо одшкринута врата на кући и чули смо да неког има на спрату, па смо позвали полицију. Међутим, монструм је тад искочио кроз прозор на терасу, па је прескочио веранду и почео бјежати. Мој син је викнуо да има пиштољ, иако то није тачно, покушавајући да уплаши манијака, али овај је викнуо да имао и он и отрчао је. Убрзо су стигли полицајци и нашли отету дјевојчицу на спрату. Била је преплашена, промрзла, гладна... - рекао је Живковић.

Више стотина полицајаца наставило је потрагу за Малчанским берберином, а колико је та потјера тешка, показују и подаци да је на потезу од Књажевца до Ниша откривено чак 12 локација на којима је монструм сакрио храну и воду.

Ипак, директор полиције Владимир Ребић убјеђен је да је питање времена када ће Малчански берберин бити ухваћен.

- Нећемо повући полицију с терена док га не пронађемо. Јасно је да је Јовановић планирао злочин, будући да се од августа води као нестала особа, а то вријеме је очигледно искористио да припреми просторе у којима се крио са својом жртвом - рекао је Ребић. 

Александра Каримановић, Моникина мајка, каже да се њена кћерка осјећа добро и да је преспавала цијелу ноћ. 

- Спавала сам с њом и нисам хтјела да је оптерећујем питањима о томе шта се десило. Моника је била преуморна, брзо је заспала и преспавала читаву ноћ. Добро се осјећа. Распитује се за тату, брата, другаре из школе - каже Александра. 

Према њеним ријечима, Моника потпуно нормално комуницира с љекарима и медицинским сестрама.

- Она је моја лавица, храбрија је од мене три пута. Прича с љекарима, свјесна је свега, јесте измучена, али ће се опоравити. Много сам сретна, не могу да вам опишем тај осјећај - испричала је она, преноси Ало.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана