Момировић: Влада ће обезбедити најниже цене животних намирница

Срна
Момировић: Влада ће обезбедити најниже цене животних намирница

БЕОГРАД- Влада Србије донијела је одлуку да по субвенционисаној цијени од 33 динара /0,28 евра/ по килограму прода 30.000 тона пшеничног брашна тип-500 домаћим произвођачима хљеба, изјавио је министар трговине Томислав Момировић.

"У наредном периоду, пажљивом политиком успећемо да обезбедимо најниже цене основних животних намирница, пре свега, за социјално угрожене грађане", рекао је Момировић након потписивања одлуке о расподјели првих 27.218 тона овог брашна произвођачима хљеба по субвенционисаним цијенама.

Он је истакао да у тешким околностима Влада Србије успијева да обезбиједи ниске цијене основних животних намирница, а, прије свега, хљеба, уља, соли и шећера, које су у Србији ако не најјефтиније, онда међу најјефтинијим у Европи, саопштено је из Министарства трговине.

Влада Србије донијела је закључак о интервентној продаји 30.000 тона пшеничног брашна тип-500 произвођачима хљеба из залиха Републичке дирекције за робне резерве.

Након спроведеног поступка донијета је одлука о количинама брашна које произвођачи хљеба могу купити од Дирекције по цијени од 33 динара по килограму, са ПДВ-ом.

Том одлуком распоређено је укупно 27.218,4 тона, а преостала количина брашна од 2.206 тона биће распоређена произвођачима хљеба по новом јавном позиву који је данас објављен на сајту Министарства трговине. 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана