Момировић: Приштина има подршку за блокаду српске робе

Срна
Момировић: Приштина има подршку за блокаду српске робе

БЕОГРАД- Министар унутрашње и спољне трговине Србије Томислав Момировић рекао је да Приштина има јаку подршку за блокаду робе из централне Србије на простору Косова и Метохије.

Момировић је истакао да Приштина двије године блокира ЦЕФТА споразум, а годину дана трговину српским производима на простору јужне српске покрајине.

-Очигледно је да они ипак имају јаку подршку за такву политику, јер немојмо заборавити да је (самопроглашено) Косово протекторат, где врховну власт нема приштинска влада него Кфор - рекао је Момировић за РТС.

Он је указао да многе компаније из Србије због блокаде Приштине више не могу да сарађују са албанским партнерима, иако су то чиниле деценијама.

-То се дешава први пут у историји, јер су и за време рата Срби и Албанци пословали. Сада нико више не прича о тој трговинској блокади, јер смо због ње на прагу хуманитарне катастрофе -, навео је Момировић.

Према његовим ријечима, тешко је причати и о трговинским ефектима и о штети по привреду када је очигледан притисак да се људи иселе.

-Већ шест месеци имамо јако агресивну политику према нашем народу са очигледно само јединим циљем, а то је да се народ са Косова и Метохије протера - нагласио је Момировић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана