Момировић: Градња аеродрома у Требињу почиње на пролеће

Танјуг
Момировић: Градња аеродрома у Требињу почиње на пролеће

БЕОГРАД - Изградња аеродрома у Требињу, пројекат који заједно реализују Србија и Република Српска, почеће на прољеће, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

"Ми смо већ у нашем буџету за следећу годину предвидели пет милијарди динара за тај пројекат. Надамо се да ћемо следеће године кренути у прве пирпеме радове и да ћемо инвестирати озбиљније током 2021. како би тај пројекта покренули и како би он добио свој замах", рекао је Момировић накона састанка у Влади Србије са министром саобраћаја Републике Српске орђем Поповићем.

Истакао је да ће се Влада Србије потрудити да реализује тај пројекат и друге инвестиције који се заједно реализују са Српском, упркос ситуацији са короном.

"План је да градња аеродрома у Требињу крене почетком другог квартала наредне године односно на пролеће", додао је Момировић.

Планирано је, како је раније најављено, да први авиони са аеродрома у Требињу полете крајем 2021. године, када би од Београда до Требиња могло да се стигне за око 40 минута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана