ММФ Србији одобрио аранжман од 2,4 милијарде евра

GS
Foto: Sputnik

Србија је постигла договор са Међународним монетарним фондом о будућем стендбај-аранжману који би трајао двије године у укупном износу од 2,4 милијарде евра, рекао је министар финансија Србије Синиша Мали.

Наводећи да је ММФ своју управо завршену посјету Србији оцијенио као успјешну, Мали је најавио да очекује и званичну потврду и одобрење Одбора директора ММФ-а током децембра, након чега би Србија и званично ушла у нови аранжман, саопштено је из Министарства финансија Србије.

- То ће бити додатна подршка Србији да што лакше прође кроз кризу, али и додатна сигурност да економске посљедице сукоба у Украјини не зауставе започете реформе, као и да се ублаже ефекти успоравања светске економије на Србију - навео је Мали.

Према његовим ријечима, ММФ је посебно истакао да је Србија до сада показивала отпорност на негативна дешавања у Европи и свијету.

- Циљ је да очувамо постигнуту финансијску стабилност, али и да наставимо са спровођењем јасно зацртаних реформских задатака које смо заједно са ММФ-ом поставили раније - рекао је Мали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана