Младићима претученим у Грачаници одређен притвор

Танјуг
Младићима претученим у Грачаници одређен притвор

ГРАЧАНИЦА – Младићима Андрији и Михајлу Мицићу које су синоћ претукли припадници тзв. косовске полиције одређено је задржавање од 48 сати због наводног напада на полицајце.

Двојица повријеђених младића су у болници и даље им се указује помоћ и надгледа њихово здравствено стање, потврђено је РТС-у у болници у Грачаници.

Према ријечима адвоката, тужитељка га није обавијестила о мјери притвора, а притвореног младића према закону након ове мјере сутра морају извести пред истражног судију.

-Мислим да је ово мјера застрашивања, за коју нема разлога. Задржавање у притвору се одређује за тежа кривична дела, а не за невезивање појаса. Ово је за мене несхватљиво - рекао је Марковић. Он је додао да је тужитељка из Приштине, након узимања изјаве од Андрије Мицића, рекла да он може отићи на љекарски преглед, јер има проблема са крвним притиском, те да ће послије тога бити пуштен кући.

Међутим, породица младића је адвоката јутрос обавијестила да је након прегледа он ипак задржан у притвору.

Младићи су пребијени у самом центру Грачанице, на очиглед случајних пролазника, само зато што су затражили да се полицијска казна за саобраћајни прекршај напише на српском језику.

 На то је један од полицајаца узвратио: “Знаш ли ти гдје живиш?” и почео да их удара, након чега су му се у пребијању придружила још двојица колега.

Из косовске полиције наводе да су српски младићи осумњичени за напад на двојицу полицајаца у Грачаници којима је указана медицинска помоћ.

-Двојица осумњичених су ухапшени јер су ометали и физички напали два полицајца док су обављала службену дужност, а која су при томе повријеђена и указана им је медицинска помоћ - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да су на лице мјеста изашле полицијске јединице и да је тужилац осумњиченима одредио задржавање до 48 сати.

Ухапшеним је, како је наведено, указана љекарска помоћ у пратњи полицијске патроле.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана