Младић из Малог Орашја хуманитарном трком до Тумана одао почаст убијеном брату

Танјуг
Младић из Малог Орашја хуманитарном трком до Тумана одао почаст убијеном брату

МАНАСТИР ТУМАНЕ - Јован Митровић, чији су брат Петар и рођак Марко, убијени у масакру 4. маја у Малом Орашју код Смедерева, завршио је хуманитарну трку ка манастиру Тумане и јутрос се причестио.

Тиме је испунио неостварену жељу свог брата Петра, који је био вјерник и желио да пјешке оде на ходочашће до манастира Тумане и тамо се причести.

Јован је на хуманитарну трку, дугу више од 90 километара, кренуо како би прикупио новчану помоћ за опоравак тешко рањених током масовног убиства.

Како је навео, и њега самог је изненадило што је успео да уради такву ствар.

-Није било лако, али имао сам озбиљан мотив да изгурам то и да ми буде још драже када сам стигао у манастир. Пред циљ сам и сузе пустио. Уморан сам, али ми је драго што сам успео и осећај је невероватан - рекао је Јован Митровић за Танјуг.

За трагично настрадалог Петра говорило се да је био добри дух Орашја, покретачка снага дружења, фолклора, пун енергије и доброте за све.

Јован је преузео иницијативу да, испуњавајући завјет свога брата, учини оно што би његов брат желео, да кроз тај чин помогне онима којима је помоћ најпотребнија - рањенима и њиховим породицама.

Тиме је испунио жељу брата Петра, али и омогућио бројним грађанима Србије и из сијвета да дају свој допринос за лијечење и рехабилитацију рањених.

Акција прикупљања новца траје још данас и то на број рачуна:

Јован Митровић, 160-6000000847092-76.

Сврха уплате је: помоћ рањенима у Малом Орашју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана