Младић и дјевојка преварили старицу да је освојила награду од 230.000 евра, па тражили дио

ГС
Младић и дјевојка преварили старицу да је освојила награду од 230.000 евра, па тражили дио

БЕОГРАД - Полиција је у Смедереву ухапсила М. Ј. (27) из Новог Сада и В. М. (28) из Београда, због сумње да су жену (75) убиједили да им, како би преузела награду од 230.000 евра коју је наводно освојила, плати 10 одсто.

М.Ј. у В.М. се сумњиче, како се наводи у полицијском саопштењу, да су од 2. маја више пута звали телефоном жену из околине Смедеревске Паланке, представљајући се као заступници фирме која продаје разне кућне производе и довели је у заблуду да је освојила награду од 230.000 евра.

Затим су, како се сумња, злоупотријебивши њено повјерење тражили да им на име пореза плати 10 одсто од освојене суме, што је услов да јој награда буде исплаћена.

Када им је жена рекла да нема толико новца понудили су јој, како се сумња, да плати мање, што је она прихватила, након чега је на њену адресу дошла В. М., донијела јој на поклон три масажера и три парфема, узела од ње 10.000 евра и рекла јој да ће доћи колега са уговором, који би требало да потпише и добије награду.

Након тога, М. Ј. је, како се сумња, још неколико пута звао ову жену и тражио да му плати још 8.800 евра и 240.000 динара, што је она одбила и случај пријавила полицији. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени основном јавном тужиоцу у Великој Плани. Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да се, уколико су на овај или сличан начин преварени, јаве најближој полицијској управи или полицијској станици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана