Млади ватерполисти због хлора завршили у болници

ГС
Млади ватерполисти због хлора завршили у болници

СУБОТИЦА - Због вишка хлора у базенима СРЦ "Прозивка" 12 дјеце и неколико првотимаца Ватерполо клуба "Спартак" из Суботице, јуче је завршило у хитној помоћи, а једно дијете је задржано у болници. Првенствене утакмице мушке и женске селекције због тога су данас одложене.

Како је испричала мајка једног дванаестогодишњака, када су синоћ у уобичајено вријеме дошли по дјецу послије тренинга, малишани су већ одавно били напољу.

"Тренинг им је почео у пола осам а већ око осам им је тренер рекао да изађу из великог базена. Деца су причала да је мали базен поред био зелене боје и да је цео комплекс смрдео на доместос", испричала је огорчена мајка.

"Возила сам сина и његова два друга и деца су већ у колима почела да кашљу. Једно дете је асматичар и баш је изгледало лоше. Звала сам хитну, рекли су ми да је већ неколико деце било због тога, да сину дајем млека и да пратим ситуацију. Огорчени смо што се ништа не предузима, деца су нам већ неколико пута долазила испуцалих дланова и стопала због велике количине хлора у води."

Да је због удисања испарења хлора 12 дјеце затражило медицинску помоћ потврдио је и Ласло Јожа, предсједник Ватерполо клуба "Спартак".

"По садашњим сазнањима од ЈКП 'Стадион' вероватно је дошло до третирања воде у малом базену, што нема физичке везе са великим базеном, у коме су били наши чланови, и дошло је до испаравања хлора и надражаја дисајних органа", објашњава Јожа.  

"Све ће проћи без тежих последица, али је до надражаја дисајних органа евидентно дошло, а о томе сведочи и медицинска документација. Због свега овога смо били присиљени да затражимо одлагање првенствених утакмица мушке и женске селекције. Затражили смо објашњење ЈКП 'Стадион' и речено нам је да пошаљемо питања", преносе Новости.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана