Мјештани Штрпца траже веће присуство полиције и Кфора

Срна
Foto: Косово Онлајн

БЕОГРАД - Општински Одбор за безбједност у Штрпцу захтијева да полиција повећа присуство у селу Доња Битиња, а од Кфора да појача своје патроле, након што је Албанац у том селу недавно испалио више хитаца из ватреног оружја и положио вијенац на зид једне српске куће.

Са сједнице Одбора је затражено појачно присуство снага безебједности узимајући у обзир претходни случај који се догодио 6. јануара 2023. године, када је дошло до рањавања Стефана и Милоша Стојановића у селу Готовуши.

Као превентивно дјеловање и буђења свијести јавности,

очекује се да све релеватне институције предузму потребне кораке ради спречавања понављања сличних инцидената.

“Позивамо и све представнике међународних мисија на Косову да схвате озбиљност континуираних угожавања живота и безбедности грађана општине Штрпце и да тим поводом учине све како би се обезбедило сигурно окружење за све грађане”, наводи се у закључцима.

У тексту се истиче да општина Штрпце важи за примјер мултиетничности и суживота на Косову и посљедњи инциденти указују на то да су они производ ђеловања лица која нису становници општине Штрпце, јавио је РТС.

Командир Полицијске станице Штрпце рекао је раније да лице које је пуцало из ватреног оружја није становник ове општине, већ да је у алкохолисаном стању дошло из правца Призрена.

Ово лице је ухапшено, а у полицији је признало да је “испалило неколико хитаца у ваздух из растројства”. Случај је прослијеђен тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана