Мјесец од упада тзв. косовске полиције у српске институције

Танјуг
Мјесец од упада тзв. косовске полиције у српске институције

БЕОГРАД - Прије мјесец дана тзв. косовска полиција је упала у зграде српских институција на сјеверу АП КиМ, онемогућавајући запосленим Србима да раде, а осталима да обаве административне послове као што је упис рођених или умрлих и да дођу до потребних докумената и увјерења.

Приштински специјалци упали су 30. августа у зграде Привремених органа у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица, зграду у којој су се налазе просторије ПИО Фонда, Канцеларије за КиМ, Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад. Тзв. косовска полиција упала је тада и у просторије Института за српску културу у Лепосавићу.

Овај једнострани и противправни потез Приштине додатно је, након забране уласка робе из централне Србије на АП КиМ, укидања динара и затварања филијала Поштанске штедионице и Поште Србије, отежао положај српског народа у АП Косово и Метохија. Влада Србије усвојила је 14. септембра пакет правних и економско-социјалних мјера у циљу заштите права Срба и виталних државних и националних интереса на Косову и Метохији, као и оперативни план за реализацију одређених мјера у социјално-економској области.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана