Митрополит Теодосије: Нису успјели манастир Бањска приказати као несвето место

Срна
Foto: СПЦ

БЕОГРАД - Његово високопреосвештенство митрополит рашко-призренски Теодосије поручио је данас да они који су руковођени лошим намјерама нису успјели да манастир Бањска прикажу као несвето мјесто, а свештенство и монаштво онаквима каквим они нису.

”Неки су хтели да обесвете и прикажу свештенство и монаштво онаквим каквим нису, обећавајући доказе и да ће све изнети. Ништа нису изнели, јер нису имали шта да изнесу, али су имали лоше намере и хтели су да оно што је Божје, што је свето да прикажу као несвето, али нису успели”, рекао је митрополит Теодосије.

Он је у бесједи након литургије у манастиру Бањска, коју је служио поводом храмовне славе, истакао да овај манастир никада љепше и светије није изгледао.

“Свештенство и монаштво треба да буде мудро, чврсто, храбро, постојано и да не дозволи никаквим силама света да их помери са Божијег пута којим ходи”, рекао је митрополит Теодосије, преноси ТВ “Мост”.

Митрополит Теодосије је честитао свим вјерницима празник Светог првомученика и архиђакона Стефана.

“Нека је срећан данашњи празник и нека вас Господ благослови. Немојте гледати ни лево ни десно, ни у кога, само у Господа у правду Божју и оно што је Божје у нама, немојте дати ни за шта, ни за какву цену у овоме свету”, рекао је митрополит Теодосије.

Манастрир Бањска, задужбина српског краља Милутина са почетка 14. вијека, посвећен је Светом Стефану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана